Hoofd logo Freddy Dijkstra Houtzagerij
Houtzagerij

De houtzagerij

In 2018 voegden we aan onze al bestaande, volledig uitgeruste, machinale houtwerkplaats een nieuwe oerdegelijke Mebor boomstamzaagmachine toe.

In 2020 werd het machinepark verder uitgebreid met een nieuwe Mebor meerbladzaag. Deze is speciaal geschikt voor het verder opdelen van schaaldelen en boomstambladen.

ONZE WERKWIJZE

We verwerken voornamelijk Douglas en Eiken, waarbij vantevoren de beoogde in te kopen boomstammen worden beoordeeld op geschikte lengte en diameter. Zo kunnen deze zo efficiënt mogelijk worden gezaagd. Een bestelling wordt altijd ‘vers’ verwerkt. De stammen worden op maat gezaagd en zijn fijnbezaagd. Voorbeelden van onze mogelijkheden: boomstambladen uit 1 stuk, balkhout, schaaldelen, gekantrecht. We laten het gezaagde hout op natuurlijke wijze drogen met behulp van drooglatten.

 

LEGIO MOGELIJKHEDEN

Desgewenst kunnen we het gezaagde hout verder bewerken in onze werkplaats. Wij zijn specialist in authentieke houtbouw en leveren specialistisch maatwerk. Ook is er mogelijkheid voor loonzagen, d.w.z. dat je zelf stammen aanlevert. Wij zagen naar wens en zetten alles netjes gebundeld in een pakket voor je klaar. Vraag gerust om meer informatie hierover.

Dik of dun, kort of lang, met of zonder schors: wij leveren naar uw wensen.

De degelijke boomstamzaagmachine kan tot 90cm dikke stammen aan.

Lengtes tot maar liefst 10 meter zijn leverbaar vanuit onze zagerij.